Beschrijving

Brouwland Biercompetitie

In de ZESDE editie van de Brouwland Biercompetitie zoekt Brouwland opnieuw de strafste brouwers van België en Nederland! De nog studerende brouwers strijden voor de titel van ‘Beste Studentenbier der Lage Landen’, de overige brouwers kunnen de titel ‘Beste Hobbybier der Lage Landen’ bemachtigen.

Daarnaast strijden dit jaar de regionale zenders van België voor de eer van ‘Beste Regionale Zenderbier van Vlaanderen en Wallonië’. Zij komen onderling tegen elkaar uit in een voorronde, waarna de twee beste Vlaamse en twee beste Waalse teams zich rechtstreeks plaatsen voor de grote finale op 23 mei 2015. Uit deze vier bieren worden de uiteindelijke winnaars gekozen; deze regionale zenders winnen de symbolische titel van het ‘Beste Regionale Zenderbier van Vlaanderen’ of het ‘Beste Regionale Zenderbier van Wallonië’.

Benieuwd naar de voorrondes bij de zenders? Zap dan regelmatig naar jullie regionale zender. Daar kun je alles nauwgezet volgen. Een aflevering gemist? Bekijk hier alle uitgezonden afleveringen. Hier vind je een overzicht van alle deelnemende regionale zenders.

In 2015 reiken we dus vier titels uit in de Brouwland Biercompetitie:

  • ‘Beste Hobbybier der Lage Landen’
  • ‘Beste Studentenbier der Lage Landen’
  • ‘Beste Regionale Zenderbier van Vlaanderen’
  • ‘Beste Regionale Zenderbier van Wallonië’

Wat valt er te winnen?

Teams van twee tot acht bierliefhebbers nemen het tegen elkaar op in de categorieën ‘Beste Hobbybier der Lage Landen’ en ‘Beste Studentenbier der Lage Landen’ en maken zo kans op de hoofdprijs: 500 liter van hun eigen bier gebrouwen door een ambachtelijke brouwerij. Daarnaast worden de twee winnende bieren gedurende drie maanden exclusief in Delhaize winkelpunten in België verkocht. De winnaars van deze twee categorieën worden, samen met de winnaar van ‘Beste Regionale Zenderbier’, bekend gemaakt tijdens de finale op zaterdag 23 mei 2015.

Brouwland stelt voor tien studententeams al het nodige materiaal gratis ter beschikking (ter waarde van ± 600 euro). Wil je als studententeam kans maken op zo’n brouwpakket? Meld je dan bij je inschrijving aan voor onze studentenbattle.

Lees meer over dit aanbod